• Gratis levering in België
  • Razendsnel & flexibel
  • Eenvoudig bestellen

Welke instellingen moet ik gebruiken bij het opslaan van een PDF?
Laatst bijgewerkt op

PDF's zijn over de jaren heen sterk veranderd. Daarom is het van belang dat je de juiste instellingen gebruikt. Als standaard (of profiel) kies je best PDF/X1a:2001 en als compatibiliteit kies je Acrobat 4 (PDF 1.3).

Let op: vergeet niet je tekst om te zetten naar letteromtrekken (outlines).

In figuur 1 zien we het "opslaan"-scherm van Adobe Illustrator. Hier zijn de velden, die betrekking hebben tot deze instellingen, aangeduid.

PDF-instellingen tijdens het opslaan in Adobe Illustrator
Figuur 1: PDF-instellingen tijdens het opslaan in Adobe Illustrator

In figuur 2 zien we het "export"-scherm van Adobe InDesign.

PDF-instellingen tijdens het opslaan in Adobe InDesign
Figuur 2: PDF-instellingen tijdens het opslaan in Adobe InDesign

Cookies

PrintSimple maakt gebruik van cookies zodat je automatisch kunt inloggen op onze website en de inhoud van je winkelwagen wordt onthouden. We zetten cookies van Google in om activiteiten op onze website te analyseren en onze productpagina's te verbeteren. Hiermee zien we ook hoe je onze website gebruikt en welke producten je interessant vindt. Indien gewenst kun je jouw voorkeuren wijzigen onder "Cookie-voorkeuren".

Lees meer over cookies in onze Cookieverklaring of neem een kijkje in ons Privacy beleid om te zien hoe zorgvuldig we met je persoonsgegevens omgaan.